nieuws

Arcadis ontwerpt serie bruggen

Geen categorie

Arcadis is betrokken bij het ontwerp van een reeks bruggen, waaronder de Térénez brug en het viaduct van Compiègne in Frankrijk en de Phu My brug in Ho Chi Minh stad in Vietnam.

Het werk aan de Térénez brug voor het departement Finistère zal 30 maanden in beslag nemen. De brug over de rivier de Aulne vervangt een zwaar beschadigde hangbrug. Het 515 meter lange bouwwerk is een tuikabelbrug met een voorgespannen betonnen en metalen wegdek. De pilaren vormen de griekse letter lambda en met het wegdek dat een flauwe bocht maakt, past het gestroomlijnde ontwerp van de brug goed in de omgeving van het natuurpark waarin het is gelegen.

De opdrachtgever voor het viaduct van Compiègne is het departement Picardië. Het bouwwerk is een 2190 meter lang viaduct met twee rijbanen die gescheiden worden door een middenberm en twee vluchtstroken. De nieuwe brug moet het vrachtverkeer uit het stadscentrum weren en ruimte creëren voor een duurzame herontwikkeling van de stad.

De Phu My tuikabelbrug in Ho Chi Minh stad wordt uitgevoerd door een Duits-Australisch consortium op basis van het voorlopige en definitieve ontwerp van Arcadis. De 2 kilometer lange brug over de rivier Saigon, bestaat uit een zesbaans wegdek met voetgangerspad. De brug is een belangrijke schakel in de binnenste stadsring.

Reageer op dit artikel