nieuws

Winnend ontwerp Mart Stamprijs in productie bij Established and Sons

Geen categorie

Established and Sons heeft de Framestoel van Wouter Scheublin in productie genomen. Deze stoel won vorig jaar de Mart Stamprijs, een prijsvraag voor vernieuwende stoelontwerpen voor de projecten- en de consumentenmarkt (zie de Architect Interieur nr. 24, november 2008). Deze is vorig jaar voor het eerst uitgeschreven door de redactie van de Architect en de directie van Thonet.

Winnend ontwerp Mart Stamprijs in productie bij Established and Sons

Het Engelse meubelmerk koos voor de stoel om zijn constructie, goede verhoudingen en comfortabele zit. Volgens Established & Sons is in de stoel de fascinatie van Wouter Scheublin voor constructie af te lezen. Daarbij is de stoel slim bedacht, heeft hij persoonlijkheid en is het een karakteristieke verschijning in het overweldigende aanbod aan stoelontwerpen. 

De Framestoel is opgebouwd uit beuken latten, de zitting en rugleuning zijn gemaakt van triplex afgewerkt met eikenfineer. De stoel is er in een gelakte versie, een geoliede eiken versie en binnenkort in een aluminium variant. 

Het komende jaar zal de tweede editie van de Mart Stamprijs plaatsvinden. 

www.wouterscheublin.com

Reageer op dit artikel