nieuws

Winnaar BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Zuid

Geen categorie

Het project Pieter Vreedeplein / IJzerstraat van Jacq. de Brouwer (Bedaux de Brouwer Architecten) uitgeroepen tot BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Zuid.

Winnaar BNA Gebouw van het Jaar 2008 Regio Zuid

Uit het juryrapport: “Het markant oprijzende appartementendeel met een machinale luikenpartij in een groot gevelvlak zal uitgroeien tot één van de herkenningsbeelden van Tilburg. De ambachtelijkheid van de architect straalt er vanaf.” 

De jury wees naast de winnaar nog vijf genomineerden aan:
Avans Hogeschool Tilburg van Joost Ector (Ector Hoogstad Architecten, Rotterdam); Bosscherhof Maastricht van Han Westelaken (Architecten aan de Maas, Maastricht); 32 Kwadrantwoningen Eindhoven van Hans de Mare en Joost Brouwer (Van den Pauwert architecten, Eindhoven); Niekée – Dynamische leerwereld Roermond van Erik Schotte (LIAG architekten en bouwadviseurs, Den Haag) en Politiebureau Schijndel van Maarten Willems (De Twee Snoeken, ’s-Hertogenbosch).

Alle zes projecten dingen mee naar de nationale hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2008, die op 24 april in Hilversum wordt uitgereikt. 

www.bnagebouwvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel