nieuws

Villa Voile Zandpark Leidsche Rijn

Geen categorie

Rudy Uytenhaak heeft op het Leidsche Rijn Zandpark een serie woongebouwen gerealiseerd die met hun komst het archeologische waardevolle veld heeft behouden voor de toekomst.

villa voile-liggend-links.jpg    villa voile-liggend.jpg

De schaal van ieder gebouw is teruggebracht ten gunste van de impact van het park. Dit is gedaan door een groene onderbouw (balkons in de vorm van een pergola) te maken waarboven een volume (serre’s) van wit gezeefdrukt glas uitstijgt. De massa wordt daarmee geleed waardoor het wit glazen volume een theatraal zwevend effect krijgt. 

villa voile-liggend onder-r.jpg    villa voile-liggend-1.jpg

Door het totale woonprogramma van 124 appartementen op te delen in vier identieke volumes, is   een doordringbare wand langs het park gemaakt. De verdraaiing van de volumes ten opzicht van elkaar leveren spannende ontmoetingen en doorgangen op. De torens bestaan uit 2×2 appartementen per verdieping zodat alle appartementen doorlopen van voor naar achter en zodoende een optimale ligging hebben ten opzichte van licht en uitzicht. Er zijn twee woningen per lift per etage. De appartementen (4 kamers) zijn vrij indeelbaar doordat badkamer en toilet in één centraal blok zijn geplaatst. Bij de verkoop worden de positie en het karakter van de keuken en de kamers bepaald.

Het parkeren (ca. 200 auto’s) is ontworpen in één centraal gelegen, gekromde en gebogen rug. Over twee verdiepingen kunnen alle auto’s worden geparkeerd. Het gemeenschappelijk deel van het terrein is een glooiend, naar het water aflopende ‘groene’ tuin.

villa voila-liggend onder.jpg

www.uytenhaak.nl

Reageer op dit artikel