nieuws

UN Studio favoriet voor theater Spijkenisse

Geen categorie

Het Amsterdamse UN Studio van architect Ben van Berkel is geselecteerd om een nieuw theatercomplex in Spijkenisse te ontwerpen. Dat heeft de gemeente Spijkenisse donderdag bekendgemaakt.

Voor het theater streden vijf gerenommeerde architectenbureaus. UN Studio ontwierp recent nog het Agora theater in Lelystad en het muziektheater in Graz. De voorkeur van de jury, die tot dit besluit kwam, wordt op 17 april toegelicht tijdens een commissievergadering. Daarna neemt het college van burgemeester en wethouders officieel zijn fiat. 

De andere bureaus waren Architectuurstudio Herman Hertzberger, bd architectuur en adrzej blonski architects, Bolles + Wilson en Greiner Van Goor Huijten Architecten. Alle bureaus ontwierpen al eerder theaters. 
Hertzberger is bekend van onder meer het Chassé Theater in Breda en het Muziekpaleis in Utrecht. Bd architectuur is de ontwerper van het Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend. Het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is van het bureau Bolles + Wilson. Greiner Van Goor Huijten Architecten bedachten het gebouw van Theater De Spiegel in 
Zwolle en de verbouwing van Carré in Amsterdam. 

Het theater in Spijkenisse komt aan de noordkant van het nieuwe Stadsplein en moet volgens planning in 2011 af zijn. De gemeente wil een ander imago en meer bezoekers trekken. Daarom zet ze de laatste jaren meer in op architectuur. Zo heeft het Rotterdamse MVRDV de bibliotheek ontworpen, waarvan de bouw in het najaar moet 
beginnen. Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam bedachten het centrumplan. 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel