nieuws

Project – Voorbereidingen voor RottaNova gestart

Geen categorie

Met de sloop van het Van Herk Blok aan de Hoogstraat – Grotemarkt is afgelopen donderdag een begin gemaakt met RottaNova, een ontwikkeling van HD Projectrealisatie en Van Herk Groep. In de loop van 2009 verrijst hier een 23 verdiepingen hoog complex ontworpen door Frits van Dongen van de Architekten Cie. Onder het toeziende oog van circa tachtig genodigden heeft Aat van Herk samen met Hamit Karakus, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening, het startsein gegeven voor dit project .

De naam RottaNova (nieuw Rotterdam) verwijst naar de kleine nederzetting Rotta die rond het jaar 1000 aan de benedenloop van de Rotte lag. Negen eeuwen later wordt deze locatie ingezet voor het ‘nieuwe Rotta’. Het multifunctionele gebouw gaat door haar ligging aan de Grote Markt, een centrale plaats innemen in het Laurenskwartier. RottaNova biedt plaats aan 198 appartementen en stadsvilla’s van uiteenlopende afmetingen, 700 vierkante meter kantoorruimte, 1500 vierkante meter sportfaciliteiten en op de begane grond 2700 vierkante meter horeca en retail. Onder het gebouw komt een parkeergarage van twee verdiepingen met ongeveer 225 parkeerplaatsen.

www.rottanova.com

 

Reageer op dit artikel