nieuws

Project – Multifunctioneel centrum voor jong en oud

Geen categorie

In de Vrijheidswijk in Leeuwarden realiseert Rudy Uytenhaak Architectenbureau in opdracht van CHF, een multifunctioneel centrum waar jong en oud terecht kunnen.

Project – Multifunctioneel centrum voor jong en oud

In het centrum komen twee basisscholen, een wijkcentrum voor jong en oud, kinderopvang en een sportzaal. Het centrum is onderdeel van een stedebouwkundig plan dat het bureau in 2004 in opdracht van de gemeente Leeuwarden ontwikkelde.

leeuwarden-liggend.jpg    leeuwarden-liggend-2.jpg

Het gebouw krijgt een semi-transparante gevel die overdag voldoende getemperd daglicht toelaat en in de avonduren met kunstlicht voor een verlevendiging zorgt. De verschillende gebruikersgroepen zijn programmatisch zo georganiseerd binnen het gebouw dat ze zelfstandig kunnen functioneren, elk met een eigen ingang en met behoud van hun identiteit. 

Oplevering medio 2008

www.uytenhaak.nl

Reageer op dit artikel