nieuws

Project – Bouw cultuurcluster Veenendaal van start

Geen categorie

De bouw van het cultuurcluster in Veenendaal kan beginnen. De Utrechtse bestuursrechter veegde de laatste bezwaren tegen de bouw van tafel.

Project – Bouw cultuurcluster Veenendaal van start

Het cultuurcluster, dat op het terrein van de voormalige Hollandia Wolfabriek komt, biedt straks onder meer plaats aan de bibliotheek, een museum, een muziekschool, een bioscoop, horeca en appartementen. Het plan maakt deel uit van het project Brouwerspoort, dat met nieuwe winkelstraten, een gracht, ruim vijfhonderd nieuwe woningen en 1600 ondergrondse parkeerplaatsen moet afrekenen met de verpauperde oostzijde van het centrum. Architect Jos van Eldonk van architectenbureau Soeters Van Eldonk Architecten uit Amsterdam tekende voor het ontwerp.

De bouw van het cultuurcluster zou aanvankelijk afgelopen najaar zijn begonnen, maar een bezwaarprocedure van het naastgelegenbedrijf Lantor leverde een tijdelijke schorsing van de bouwvergunningen op. Door de fijnstofproblematiek kampte het project al eerder met uitstel; nu loopt het een jaar achter op de planning. Naar verwachting is het cultuurcluster nu eind 2011 klaar.

www.soetersvaneldonk.nl

Reageer op dit artikel