nieuws

Oplevering – Statig appartementengebouw

Geen categorie

Op de hoek van de van Baerlestraat en het Vondelpark is door marc prosman architecten (ism buro de binnenstad) een gebouw ontworpen dat bestaat uit winkelruimtes op straatniveau met daarboven appartementen. De winkels worden direct ontsloten vanaf de van Baerlestraat, de woningen worden ontsloten via een terugliggend hof aan de Vossiusstraat.

statig-liggend.jpg    statig-liggend-2.jpg

De gevels zijn gecomponeerd vanuit een strak ritme van gevelopeningen, waarmee een onnadrukkelijke monumentaliteit ontstaat. Hiermee doet het recht aan zowel de homogene negentiende-eeuwse straatbeeld van deze buurt als aan het belang van dit kruispunt van een belangrijke winkelstraat en het park.

statig-liggend-3.jpg    statig-liggend-4.jpg

De gevelopeningen zijn ingevuld met verdiepingshoge openslaande deuren. Er is veel aandacht besteed aan een verfijnde en plastische uitwerking van kozijn, doorvalhek, negbekleding en natuurstenen waterslag.

statig-staand-1.jpg    statig-staand-2.jpg

www.prosman.nl

Reageer op dit artikel