nieuws

Oplevering – ‘Startblock’ uit de startblokken

Geen categorie

In Almere is door atelier Dutch het ‘Startblock’ gerealiseerd. Het project bestaat uit 97 woningen in drie verschillende woonvormen: een galerijwoning met een beukmaat van 4,2 meter, kopwoningen in verschillende beukmaten en loftwoningen met een beukmaat van 4,2 of 8,4 meter.

starblock-staand.jpg    startblock staand-2.jpg

De opdracht van Woningstichting Goede Stede bestond uit ontwerpen van een complex starterswoningen op het Leaseplan-terrein in de Kruidenwijk te Almere. Daarbij was het de bedoeling op de begane grond van het complex voorzieningen te programmeren. Volgens de belangrijkste stedebouwkundige randvoorwaarden moest het gebouw uit twee gescheiden bouwblokken bestaan, van maximaal vijf bouwlagen en niet hoger dan 19 meter. De bouwblokken zijn 19,5 meter diep.

startblock liggend -2.jpg    startblock liggend.jpg

Dutch ontwierp de loftwoning met een insteekverdieping, die door de gemeente niet als extra bouwlaag wordt gezien, waardoor de plannen konden worden uitgevoerd. Een dakstraat over de volledige diepte van het bouwblok maakte het mogelijk om per beukmaat van 4,2 meter twee woningen te realiseren. 

Van de 97 woningen zijn er circa 24 ten behoeve van Triade (begeleid zelfstandig wonen). Verder zijn er in het blok nog verschillende voorzieningen en extra’s opgenomen, zoals een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang, een servicepunt en 24-uurs opvang voor Triade, een gemeenschappelijk dakterras, een kelder met bergingen, 4 privé-dakterrassen en 15 balkons.

Sstartblock staand-3.jpg    ssstarblock staand.jpg

www.atelierdutch.nl

Reageer op dit artikel