nieuws

Nieuwe wervingssite gelanceerd

Geen categorie

Sinds vorige week is de nieuwe wervingsite (www.komindebouw.nl) voor personeel in de bouw in de lucht. Hier kunnen architectenbureaus vacatures en stages plaatsen. Ook kunnen potentiële werknemers van architectenbureaus informatie halen over opleidingen en welke functies je op een architectenbureau kan vervullen. www.komindebouw.nl is gericht is op directe communicatie tussen werkgever en werknemer. Er zijn geen intermediairs actief.

De BNA is betrokken bij de ontwikkeling van de site en ondersteunt het initiatief. Ook BNA-lid Benthem Crouwel Architekten is vanaf het begin de samenwerking aangegaan met de nieuwe wervingssite. Behalve het wervingsaspect werkt de site ook aan het imago van het werken op een architectenbureau en in de bouw. 

In de architectenbranche zijn er tekorten aan technisch geschoold personeel, en naar verwachting nemen deze tekorten toe. Uit het recent afgeronde bedrijfsvergelijkend onderzoek (BVO) van de BNA blijkt dat liefst 81% van de bureaus het lastig tot zeer lastig te vinden om tekenaars aan te trekken. Voor architecten/ontwerpers en projectleiders/coördinatoren geven respectievelijk 57% en 61% dat aan. Uit het BVO blijkt ook dat architectenbureaus in 2008 juist voor deze functies de meeste nieuwe mensen nodig denken te hebben.

Reageer op dit artikel