nieuws

KOW bouwt fabriek in China

Geen categorie

KOW en DHV hebben onder leiding van architect Tjerk Reijenga een prijsvraag gewonnen voor een traditionele medicijnenfabriek met kantoren, productielijnen en de daarbij behorende logistiek, aangevuld met een bezoekerscentrum en een hotel in de Chinese stad Kunming Yunnan.

KOW-1.jpg    kow-3.jpg

Het totaal te bouwen vloeroppervlak bedraagt 240.000 m2, met daaromheen een groene campus van tweeënhalve vierkante kilometer. De groene campus wordt een gebied met tuinen, kruidenculturen en ‘wetlands’ als verwijzing naar de cultuur van de provincie Yunnan. De gebouwen worden voorzien van groene daken en het landschap is een integraal deel van het ‘zero waste’ systeem. De groene daken zullen regenwater verzamelen en bufferen. Alle afvalwater (2.000 m3 per dag) wordt op de locatie gezuiverd. Het landschap zal worden gebruikt om als laatste stap het afvalwater schoon te maken. De bouw gaat van start in november 2008.

KOW-2.jpg    kow-4.jpg

www.kow.nl

Reageer op dit artikel