nieuws

Interieur – Nederlands ontwerp in Keulen

Geen categorie

Leolux presenteerde een aantal opvallende nieuwe meubelen op de IMM in Keulen.

Interieur – Nederlands ontwerp in Keulen

Een poetisch product is bankstel Rising Dunes. Net als duinen, die willekeurig ontstaan als de natuur haar gang gaat, lijken de zitelementen van Rising Dunes natuurlijk op te rijzen uit het woonlandschap. Het ontwerpduo Braun & Maniatis ontwikkelde voor Leolux een superzachte modulaire bankstellenserie met in vijf standen verstelbare rug- en armdelen. De collectie bestaat uit een groot aantal schakelbare componenten, waarvan het hoekelement leverbaar is met een draaivoet en dan kan worden gebruikt als vrijstaand element. De modules zijn geplaatst op een slede, standaard uitgevoerd in mat chroom, maar ook verkrijgbaar in alle Leolux epoxy- en lakkleuren. 

De dartele salontafelset van samengesmolten bloemblaadjes is geïnspireerd op de tere schoonheid en bloemenpracht van de magnolia en dankt daaraan haar naam. De licht hanteerbare elementen zijn leverbaar in twee hoogtes, waardoor het mogelijk is verschillende tafeldelen gedeeltelijk over elkaar te plaatsen. Hierdoor bepaalt de gebruiker zelf de grootte van de salontafel en de vorm van de bloemenzee. Het tafelblad van Magnolia is leverbaar in alle Leolux ‘brush’- en lakkleuren en de verchroomde poten zijn voorzien van een kunststof glijddop. 

www.leolux.com

Reageer op dit artikel