nieuws

Interieur – Modulaire keuken met opbergruimte

Geen categorie

Tijdens de IMM in Keulen presenteerden Lucia King en Ånne Dirkzwager van ontwerpbureau OP16 het prototype Water Island uit de serie modulaire keuken- en opbergelementen Modular One.

Interieur – Modulaire keuken met opbergruimte

Deze collectie is geïnspireerd op de oeroude Chinese filosofie die meent dat het universum bestaat uit vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Deze verschillende energiestromen beïnvloeden elkaar en bepalen zo het leven op aarde. Om een harmonieuze omgeving te creëeren, moeten deze vijf elementen allemaal aanwezig zijn en met elkaar in balans. OP16 vertaalde deze gedachte naar de collectie Modular One, die bestaat uit losse en onderling te combineren keuken- en opbergmeubels. 

De ontwerpers hebben in Modular One de vijf elementen in zowel vorm als functie geprobeerd te verenigen. De verschillende meubels worden qua vormgeving gekenmerkt door heldere lijnen, eenvoudige vormen en het gebruik van contrasterende materialen, zoals roestvast staal en eikenhout. Dit resulteert in een industrieel ontwerp met een warme uitstraling. 

De opzet van Modular One maakt het mogelijk om individuele wensen te realiseren, door de meubels naar keuze te ‘mixen en matchen’. De serie bevat twee vaste kookunits (vuur en water), die verkrijgbaar zijn in losse en aan de wand te bevestigen varianten, en verschillende opbergmeubels met roestvast stalen schappen, laden, rekken en scheidingswanden. 

Modular One en de andere ontwerpen van OP16 zijn verkrijgbaar in hun winkel annex studio in Amsterdam. 

www.op16.nl 

Reageer op dit artikel