nieuws

Interieur – Innovaties voor thuis en op kantoor

Geen categorie

De jonge ontwerper Miguel Zaum uit Lissabon presenteerde onlangs een aantal nieuwe meubels voor verschillende toepassingen.

Interieur – Innovaties voor thuis en op kantoor

De Surfacer is ontstaan uit een gedachtenexperiment. Miguel Zaum dacht na over hoe er spaarzamer met meubilair in werkomgevingen kon worden omgaan en kwam op het idee alleen oppervlaktes aan te bieden. Aan oppervlaktes als tafelbladen, komen mensen en objecten immers samen in werkomgevingen. 

Zaum tekende een lang kronkelend meubel dat verschillende functies in zich opneemt: werken, opbergen, relaxen, vergaderen en ontmoeten. Het systeem bestaat uit twee koppelbare elementen met aansluitingen voor snoeren en apparatuur. Met deze elementen kan de gebruiker zijn eigen compositie samenstellen en veranderen wanneer dat nodig is. Er kan worden gekozen uit een zichtbare koppeling door middel van schroeven, waardoor de Surfacer ook gemakkelijk te assembleren en uit elkaar te halen is, en uit een onzichtbare koppeling, waarbij de elementen aan elkaar worden gelijmd en een naadloos oppervlak ontstaat. 

ZAUM-liggend-1.jpg

Omdat de Surfacer gemaakt is van aluminium bekleed met Corian, is het meubel geschikt voor gebruik binnen- en buitenshuis en bestand tegen vlekken en krassen. Zaum denkt erover het meubel ook in een goedkopere versie van kunststof uit te brengen. 

De Modular Shelving, vervaardigd van het materiaal Parallax, is een opbergsysteem dat lijkt te bestaan uit wiebelende, vloeiende modules. Het is vervaardigd van 100 procent gerecycled aluminium en is leverbaar in twee kleuren. Eenmaal behandeld met een poedercoating kan het meubel ook buiten staan. 

www.zaum.net

Reageer op dit artikel