nieuws

Interieur – Het heilig vuur van Piet Hein Eek

Geen categorie

Dat Piet Hein Eek veel meer ontwerpt dan alleen sloophouten meubels, is te zien aan de kachels die hij voor de firma Tulp ontwikkelde.

Interieur – Het heilig vuur van Piet Hein Eek

De Stove is een robuuste Cortenstalen buitenkachel die vanwege de rode roestlaag die na een tijd ontstaat, mooier wordt naarmate hij vaker wordt gebruikt. De Stove is 55 cm breed, 107 cm hoog en 66 cm diep en is bedoeld voor gebruik buitenshuis. 

Eek tekende eveneens voor de electrische haard E-Fire. Dankzij de expressieve vorm en de poten doet deze zwarte stalen kachel aan als een meubelstuk of object. De E-Fire ziet er stoer en strak uit en bevat levensecht uitziende houtstammen, die samen met realistische vlammen een fraai vuurbeeld vormen. Met de afstandsbediening kan de gebruiker de intensiteit van het brandende vuur instellen. De haard geeft op twee standen warmte. 

www.tulp.eu 

Reageer op dit artikel