nieuws

Interieur – Bedrukt Rockfon in ‘Postkantoren van de toekomst’

Geen categorie

Enige tijd geleden werkte Rockfon mee aan een experiment met een opvallend bedrukt plafond voor station Laag Catharijne in Utrecht.

Interieur – Bedrukt Rockfon in ‘Postkantoren van de toekomst’

In opdracht van Prorail is hierop een levensechte kopie van het klassieke plafond van het station van Groningen afgebeeld. Ook Postkantoren BV zocht naar een mogelijkheid om afbeeldingen op plafonds te verwerken. Na een bezoek aan Laag Catharijne kozen zij voor een vergelijkbaar Rockfon-plafond als blikvanger voor hun nieuwe huisstijl.

Postkantoren BV bouwt momenteel haar postkantoren om, zodat klanten bij het (aan)vragen of verwerken van informatie een gedeelte van het werk zelf kunnen doen, wat de verdere afhandeling versnelt. 

Dit motto wordt weerspiegeld in het interieur van het nieuwe postkantoor. Hierin zijn drie zones te onderscheiden: bij de ingang een zelfbedieningszone met automaten, een middenzone waar klanten baliehandelingen kunnen voorbereiden, en achterin servicebalies. Die drie verschillende functies zijn visueel verbonden door een groot plafondeiland in het centrum van de ruimte. Hierop is een routing gedrukt, met tekens en teksten die het motto onderstrepen en richtingen aangeven.

De nieuwe huisstijl van Postkantoren BV wordt toegepast bij toekomstige aanpassingen en verbouwingen, waarbij Rockfon uiteindelijk ruim 200 plafonds zal leveren. Inmiddels zijn drie postkantoren (Heemstede, Apeldoorn en Papendrecht) met een dergelijk plafond uitgerust.

Reageer op dit artikel