nieuws

Hoogste punt Bijlmer Parktheater

Geen categorie

Vandaag bereikt de bouw van het Bijlmer Parktheater zijn hoogste punt. In het najaar zal het ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter worden opgeleverd en zijn deuren openen voor het publiek.

Hoogste punt Bijlmer Parktheater

Het nieuwe cultuurcentrum wordt de thuisbasis van Circus Elleboog Zuidoost, Krater Theater en huisvest een Jeugdtheaterschool en een Theaterwerkplaats. Het theater vormt tevens het beginpunt van een nieuwe culturele as, die de verschillende culturele voorzieningen van ArenAPoort met elkaar verbindt.

De basisvorm van het Bijlmer Parktheater is een ellips, waarbij de verdiepingen licht verspringen ten opzichte van de begane grond. De gevel bestaat uit een combinatie van houten lamellen en aluminium golfplaten, wat het gebouw een vloeiende en dynamische uitstraling geeft. 

De glazen omloop rondom de grote zaal biedt  een aangename, ruime lichtinval. De indeling van de ruimtes is flexibel, zodat  in de verschillende behoeften van de gebruikers kan worden voorzien. In de grote zaal met 220 stoelen kan geschoven worden met coulissen en de in- en uitschuifbare tribunes kunnen in diverse circus- en theateropstellingen worden geplaatst. Naast de grote zaal beschikt het theater over een ruime foyer, repetitieruimtes, studio’s, vergaderruimtes en flexibel indeelbare kantoren. 

Reageer op dit artikel