nieuws

Zuidoost-Brabant zet in op A2

Geen categorie

Zuidoost-Brabant wil de A2 zone, gelegen tussen knooppunt Leenderheide en de afslag Best, tot speerpunt maken van de internationale technologieregio rond Eindhoven.

Daartoe hebben het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Son en Breugel en Waalre een plan opgesteld. Dit plan biedt geen stedebouwkundig programma, maar bestaat uit tal van sectorale  acties, zoals het verbeteren van toegangs- en verbindingswegen, het  opknappen en uitbreiden van bestaande bedrijventerreinen, het beter zichtbaar maken van Eindhoven Airport vanaf de A2 en het doortrekken van  de A58 in oostelijke richting. Aanleiding voor het plan  is de verbreding van de A2/A67 Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen.

Reageer op dit artikel