nieuws

Webtool voor ontwerp stalen dakconstructies

Geen categorie

Bouwen met Staal heeft een nieuwe webtool ontwikkeld, waarmee architecten en constructeurs eenvoudig een basisontwerp kunnen maken voor de meest voorkomende dakconstructies van woningen met stalen spanten.

Webtool voor ontwerp stalen dakconstructies

Door het invullen van een aantal parameters, waaronder geometrie , windgebied, hart-op-hart afstanden, omgeving, geeft het programma een ontwerpadvies. Het advies gaat vergezeld van een opgaaf van toe te passen profielen en een constructieve berekening. Daarnaast geeft het programma een kostenindicatie. Verder is een compleet berekeningsblad beschikbaar. Daarin is een overzicht van de belastinggevallen, normaalkrachten-, dwarskrachten- en momentlijn opgenomen. Daarbij laat het de de vervormingslijnen zien en geeft het de   maatgevende vervorming plus belastingcombinatie. Ook de toetsingen volgens NEN 6670 en NEN 6671 zijn hierin terug te vinden. 

De tool is beschikbaar op de website www.bouwenmetstaal.nl 

Reageer op dit artikel