nieuws

Rotterdam-Maaskantprijs naar Adri Duivesteijn

Geen categorie

Adri Duivesteijn, wethouder voor Ruimtelijke Ordening in Almere, is onderscheiden met de tweejaarlijkse Rotterdam-Maaskantprijs 2008.

Volgens de jury, onder leiding van Geert Dales, heeft Duivesteijn jarenlang zeer consistent en consequent bijgedragen aan het ontwikkelen van ideeën over architectuur. ‘Ideeën die aanzetten tot discussie en maatschappelijke bewustwording.’

De Rotterdam-Maaskantprijs is bestemd voor mensen die ‘een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de culturele beleving van architectuur, stedenbouw of landschapsarchitectuur.’ De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 50.000 euro. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen Rem Koolhaas, Aldo van Eyck en Riek Bakker. Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam reikt de prijs op 17 oktober aan Duivesteijn uit.

In de Architect van september 2006, nummer 9, is een uitgebreid interview met Adri Duivestein te lezen.

Reageer op dit artikel