nieuws

Maximaal transparant, optimaal geluidswerend

Geen categorie

Voor de Kunstlinie in Almere, een ontwerp van Sanaa, heeft Metaglas in samenwerking met ABT binnenwanden ontwikkeld die en transparant zijn en geluidsisolerend. Metaglas heeft de wanden nu openomen in het Total Glas programma.

De isolatiewanden zijn geschikt voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan de geluidsisolatie. De dubbel glazen wanden met glasheldere afstandhouder zorgen voor een geluidsdemping tot 43 dB. De geluidsisolerende wanden zijn opgebouwd uit twee gelaagde glaspanelen. Tussen de panelen zit een spouw van 40 mm, waardoor goede geluidswering mogelijk is. Door de glasheldere kunststof afstandhouder, blijft het totaal transparant gedetailleerd. De afstandhouder zorgt tevens voor stabiliteit, waardoor glazen wanden tot 4 meter hoogte mogelijk zijn. In lijn met de wanden zijn ook geluidsisolerende glazen deuren verkrijgbaar. Daarnaast kunnen de wanden worden toegepast in combinatie met (vaste) kasten. 

Op deze manier ontstaat een transparante en praktische afscheiding tussen ruimtes. De wanden worden per project op maat gemaakt. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld de horizontale kunststof afstandhouders worden uitgevoerd in de kleur van de plafonds en vloer, zodat zij zo min mogelijk opvallen. 

www.metaglas.nl

Reageer op dit artikel