nieuws

Internationale prijs voor Ambassadewoning Peking

Geen categorie

De nieuwe residentie van de Nederlandse ambassadeur te Peking heeft de BusinessWeek / Architectural Record China Award 2008 voor ‘Best Residential Project’ gewonnen. De woning is in opdracht van het Koninkrijk der Nederlanden door Dirk Jan Postel / Kraaijvanger · Urbis ontworpen en werd in mei 2007 officieel geopend.

Internationale prijs voor Ambassadewoning Peking

De residentie bestaat uit twee vleugels: de ene biedt onderdak aan de representatieve ruimtes, in de andere zijn de privé-vertrekken gehuisvest. Beide vleugels zijn op hun eigen tuin gericht en worden zowel gescheiden als verbonden door een wintertuin die zich tussenbeide bevindt. Het meest expressieve onderdeel van het huis wordt bepaald door een langwerpige muur bestaande uit horizontale stroken natuursteen van verschillende afmetingen, die zich uitstrekt tot voorbij het eigenlijke gebouw.

Dit aspect van het project was voor de jury een reden deze prijs aan de ambassadewoning toe te kennen. “We hebben veel waardering voor de manier waarop het metselwerk van de muren in de klassieke, lokale stijl van Peking met moderne materialen is gecombineerd tot een elegant en eigentijds ontwerp,” aldus een citaat uit het juryrapport.

De China Award is een spin-off van de reguliere BusinessWeek / Architectural Record Award, een initiatief van de Amerikaanse publicaties BusinessWeek en Architectural Record. De tweejaarlijkse China Award bestaat sinds 2006 en richt zich speciaal op projecten die in China, Hong Kong, Macau en Taiwan zijn uitgevoerd.

www.dirkjanpostel.nl

Reageer op dit artikel