nieuws

Gezamenlijk zuinig met energie

Geen categorie

Aan de Volkenbondstraat in het Belgische Niel realiseert Vlaanderen Bouwt negentien energiezuinige wooneenheden, ontworpen door Architectenburo Jef van Oevelen. Het is het eerste groepswoningbouwproject in Vlaanderen met een energiepeil kleiner dan 70.

Gezamenlijk zuinig met energie

Het project sluit aan op de bestaande bebouwing in de Volkenbondstraat. Rondom een nieuw te creëren plein worden de woningen ondergebracht in een drie bouwlagen tellend volume, opgesplitst in drie vleugels. Aan de noordzijde, rechts van het plein, worden parkeerplaatsen voor de bewoners aangelegd. Aan de achterzijde op een extra semi-publiek pleintje komt een fietsenstalling. De gevelbekleding in crépi en hout zorgt voor een aantrekkelijk uitzicht.

De woningen zijn minstens dertig procent energie zuiniger dan de huidige nieuwe huizen die voldoen aan de EPB eis (Energie Prestatie Binnenklimaat) met een E-peil 100. Dit heeft als gevolg dat de woonkosten aanzienlijk lager zijn dan in een huis dat voldoet aan de reguliere EPS-eis. Op verzoek van de koper een ‘passiefhuis’ worden gerealiseerd. Als alles volgens plan verloopt, start aannemer Vanhout uit Geel in het tweede kwartaal van dit jaar met de bouw. 

www.vlaanderenbouwt.be

Reageer op dit artikel