nieuws

Freewheelers gezocht

Geen categorie

Stichting Vakmanstad-Freehouse heeft samen met Vestia Rotterdam-Noord het project Freewheelers opgezet. Het voormalige pand van de Raad voor de Arbeid aan de Rotterdamse Walenburgerweg is door Vestia aangekocht en wordt momenteel geschikt gemaakt voor jongerenhuisvesting en bedrijfsruimte voor startende ondernemers. Op de begane grond zijn 14 woonwerkeenheden gecreëerd. De initiatiefnemers zoeken ‘Freewheelers’ die op deze bijzondere locatie hun eigen onderneming willen beginnen.

Freewheelers zijn jonge culturele ondernemers die willen werken met alles wat wielen heeft: van racefiets tot kruiwagen, van skateboard tot bakbrommer. In de nieuwe werkruimtes komen creatievellingen, vaklieden, lokale ondernemers en jongeren samen om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen. Zo kunnen zij elkanders ontwikkeling volgen en elkaar helpen bij alles wat er hoort bij het van de grond krijgen van een eigen bedrijf. Bovendien kan het pand uitgroeien tot een broedplaats voor jonge culturele ondernemers. Stichting Vakmanstad-Freehouse organiseert workshops en ontmoetingen met experts, begeleidt bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en helpt   bij het vinden van mogelijke opdrachtgevers.

Het project Freewheelers gaat in mei 2008 van start en duurt een jaar. Daarna gaan de ondernemers zelfstandig verder. 

Vakmanstad-Freehouse is een project van architect Dennis Kaspori en beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk in samenwerking met filosoof Henk Oosterling met steun van Vestia, Pact op Zuid, Intendant Culturele Diversiteit van fonds BKVB, Kosmopolis Rotterdam, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Dienst Kunst en Cultuur gemeente Rotterdam. 

www. freewheelers.nl

Reageer op dit artikel