nieuws

Eiland van geborgenheid

Geen categorie

In de nieuwe zitmeubelserie Rolf Benz 546 is een elegant design van Georg Appeltshauser opgenomen. Dit zitelement heeft een zachte, gemakkelijke zit en een licht, onnadrukkelijk silhouet dankzij het ontbreken van hoge rugleuningen. Op basis van de verschillende losse modules zijn oplossingen voor iedere ruimte en in iedere woonkamer te realiseren.

Eiland van geborgenheid

Het silhouet van de 546 komt het beste tot haar recht als ze vrij in de ruimte staat. De strenge vierkante vorm contrasteert met de organische en dynamische lijnen van de rugleuningen en de grote, zachte kussens met nieuwe, geïntegreerde steunmodules. De in de kussens geïntegreerde, halvemaanvormige versterkingen van polyetherschuim houden de rugleuningen of aan de zijkant geplaatste kussens op hun plaats. 

Met slechts twee trapeze-vormige en vijfhoekige elementen kan een hoekbank worden gevormd, die zowel een actieve als een extra diepe zit toelaat. Daarbij kunnen de hoeken zowel ‘zacht’ (2 keer 45 graden) of ‘hard’ (90 graden) worden uitgevoerd. 

De gebruiker kan tussen twee verschillende zithoogten kiezen. Iedere bank staat op een buizenonderstel van roestvast staal en is leverbaar in talloze soorten bekleding die ook in een configuratie onderling kunnen verschillen.

www.rolf-benz.com

Reageer op dit artikel