nieuws

Documentaire over Teun Koolhaas

Geen categorie

Vanavond gaat in Rotterdam de documentaire ‘Designing for Pleasure’ over de vorig jaar overleden architect/stedebouwkundige Teun Koolhaas in première in het City Information Centre te Rotterdam.

Documentaire over Teun Koolhaas

De documentaire is geproduceerd door de Stichting Architectuur Manifestaties. Scenario en regie zijn van de hand van de Nederlands/Braziliaanse filmmaakster Maria Ramos. Op zaterdagavond 8 maart wordt de documentaire uitgezonden op de Amsterdamse zender AT5.

‘Designing for Pleasure’ is een persoonlijk portret van Teun Koolhaas. Maria Ramos volgt Koolhaas tijdens een rondgang langs zijn projecten. Ramos heeft vastgelegd hoe Koolhaas aan het IJmeer-project werkte en biedt daarmee inzicht in zijn werkmethode en ontwerpfilosofie. Een bezoek aan Hong Kong, de stad waar Koolhaas opgroeide werpt nieuw licht op Koolhaas’ achtergrond, zijn drijfveren en inspiratiebronnen. De documentaire is tevens op dvd uitgebracht.

De Stichting Architectuur Manifestaties werkt aan een serie cinematografische portretten over stedebouwkundigen en architecten met het doel de Bouwkunst te bevorderen. De documentaire over Teun Koolhaas is de eerste productie van de Stichting, waarvan het bestuur wordt gevormd door de stedebouwkundige Hilde Blank en de architect Marc A. Visser.

Over het werk van Teun Koolhaas is ook een tentoonstelling ingericht op de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. 
De dvd ‘Designing for Pleasure’, 32 minuten, Engels/Nederlands ondertiteld, is   te bestellen bij de Stichting Architectuur Manifestaties via www.archiman.nl

Reageer op dit artikel