nieuws

Den Haag de lucht in

Geen categorie

In het Wijnhavenkwartier in Den Haag ontwikkelt Kristal – in opdracht van Haag Wonen – samen met Bouwfonds MAB de multifunctionele toren ‘De Kroon’, een ontwerp van Rapp + Rapp Architecten uit Rotterdam.

Den Haag de lucht in

De 125 meter hoge multifunctionele toren komt tussen de Schedeldoekshaven en de Turfmarkt, een belangrijke doorgangsroute tussen het Centraal Station en Spuikwartier, op de plek waar tot voor kort het sociale wooncomplex de Zwarte Madonna stond. De Kroon gaat behalve woningen ook kantoren en winkels bevatten. Met de bouw van het complex wordt een belangrijke impuls gegeven aan het wonen en werken in het Haagse centrum. Er komen twee keer zoveel woningen terug in een breed woningaanbod, variërend van huurwoningen tot koopwoningen, voor verschillende inkomenscategorieën. 

Op de begane grond is 2.324 m2 gereserveerd voor winkels die voorzien in de dagelijkse behoeften. In de laagbouw zit 7.620m2 kantoorruimte gelegen aan het centrale atrium. In de ondergrondse parkeergarage komen 212 parkeerplaatsen (niet openbaar). Naast De Kroon komen twee kantoortorens (140 meter hoog). De kantoortorens vormen het nieuwe onderkomen voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Tezamen vormen de drie torens fase 1.

De oplevering is naar verwachting in 2010.

www.visitdekroon.nl
www.rappenrapp.nl

Reageer op dit artikel