nieuws

Bart Luikinga maakt beste keukenontwerp

Geen categorie

De keukenapparatuurfabrikanten Sub-Zero en Wolf hebben de Europese winnaar van hun Kitchen Design wedstrijd 2007/2008 bekend gemaakt. Het winnende ontwerp is afkomstig van architect Bart Luikinga, eigenaar van IDFIX-BCL American Kitchens in Amsterdam.

Bart Luikinga maakt beste keukenontwerp

Bart Luikinga verwijderde een muur in een Amsterdamse loft en herplaatste een volledig in staal uitgevoerde kast, die fungeert als afscheidingswand met daarin onder andere een koelkast van Sub-Zero en een aparte wijnklimaatkast. De keukenonderdelen, afkomstig van een oude Amerikaanse keuken, zijn verwerkt met andere architecturale elementen in de ruimte, inclusief de stalen trap en dito balken. 

keuken-winnaar-1.jpg         keuken-winnaar-2.jpg

De roestvast stalen werkruimte vormt een eenheid met de geïntegreerde kookmodules van Wolf en creëert op deze manier een kookkunstzone, waarin de chefkok het middelpunt van de aandacht is. Het resultaat is een keuken die als ontmoetingsplek fungeert binnen de eigentijdse open opstelling. 

Alle winnaars kregen een volledig betaalde, driedaagse trip naar het Hyatt Regency hotel in Arizona aangeboden, waar zij worden gehuldigd tijdens een speciale ceremonie.

www.westye.eu.com

Reageer op dit artikel