nieuws

Baksteen voor voegloos metselwerk

Geen categorie

Baksteenfabrikant HUWA-Vandersanden heeft een baksteen ontwikkeld die zonder zichtbare voeg verwerkt kan worden. De baksteennoviteit, die onder de naam Zero® op de markt wordt gebracht, is voorzien van een uitholling.

Baksteen voor voegloos metselwerk

In deze uitholling kan mortel worden aangebracht, waardoor verder geen voegmortel tussen de stenen nodig is. Het resultaat is een bakstenen gevel, zónder zichtbare voeg. Met de steen kan de architect gebouwen een onvervalste baksteenuitstraling gegeven. De voeg is nagenoeg uit het beeld verdwenen en alleen naden zijn zichtbaar. Testresultaten over de sterkte van de muur, uitgevoerd door een gerenommeerd onderzoeksbureau, zijn positief: de hechting van de mortel beantwoordt aan de eisen voor gevelvullend metselwerk. De bakstenen zijn traditioneel te vermetselen. Er zijn geen complicaties voor de metselaar, die met troffel en specie gewoon uit de voeten kan. De bouwer heeft bovendien geen voegers nodig en bespaart aldus tijd. In overleg met de architect kunnen vrijwel alle sorteringen van de HUWA en Vandersanden Collecties in de Zero®-uitvoering worden geproduceerd. Daarbij zijn, in samenspraak, ook verschillende formaten mogelijk. 

www.huwavandersanden.nl

Reageer op dit artikel