nieuws

Arco heeft neus voor talent

Geen categorie

Arco bewees op de Internationale Möbel Messe in Keulen opnieuw haar neus voor jong talent. Behalve ontwerpen van de jonge Engelsman Shay Alkalay en Bertjan Pot, heeft het meubelmerk uit Winterswijk nu ook een stoel van de Zwitserse designer Klaus Nolting in haar collectie opgenomen. Nolting is met zijn ontwerpstudio ON3D actief op het gebied van verlichting, industrieel bouwen en interieur- en productontwerp voor onder andere Lapalma en Zumtobel.

Arco heeft neus voor talent

De Bow is een elegante stoel met een fijn draadonderstel. Het onderstel verbindt de tweedimensionaal gevormde kuiphelften met elkaar. Bij de stoel in lak en in fineer wordt deze verbinding als bijzondere detaillering aan weerskanten van de kuip zichtbaar. Bij de kuip in stof en in leer is deze detaillering niet aanwezig. Het eigen karakter van de stoel ontstaat tevens door de in elkaar overvloeiende diktes van de kuip en het spel van de toegepaste radiussen. 

Burkhard Vogtherr tekende voor het ontwerp van de eetkamerstoel Lazy. Deze combineert de voor Arco zo typerende verfijnde belijning met een hoge mate van zitcomfort. De rug- en zitting in stof of in leer is bevestigd aan een slank buisframe in roestvast staal, dat mat of verchroomd verkrijgbaar is. Bijzonder detail: de zitting en rug kunnen naar voren en naar achteren worden bewogen worden, zodat de gebruiker onderuit kan gaan zitten. 

www.on3d.de
www.arcomeubel.nl

 

Reageer op dit artikel