nieuws

Architecten Olympisch park Londen bekend

Geen categorie

De bureaus voor landschapsarchitectuur LDA Design (Groot-Brittannië) en Hargreaves Associates (Verenigde Staten) ontwerpen het Olympisch park voor de Spelen van 2012 in Londen. Dat maakte de Olympic Delivery Authority maandag bekend. De bureaucombinatie ontwierp eerder het park voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

Architecten Olympisch park Londen bekend

Het park wordt aangelegd op een voormalig industrieterrein in het oosten van Londen. Het moet – net als de rest van het Olympische dorp -bijdragen aan de herstructurering van dit lang verwaarloosde deel van Londen. De aanleg van het park start in 2009 en moet het grootste park worden dat in Londen wordt aangelegd sinds de Victoriaanse parken. De inrichting van het park promoot een actief leven en duurzaamheid. 

Na de spelen wordt het park heringericht in verschillende onderdelen zoals volkstuinen, boomgaarden en andere delen waar voedsel geteelt wordt, weilanden en drassige gebieden , maar ook meer bosachtige delen, nieuwe natuurgebieden en faciliteiten voor sport. 

Nieuwe wandel- en fietspaden verbinden straks de Lower Lea Valley met de Thames. 

 

www.lda-design.co.uk
www.hargreaves.com
www.london2012.com/about/the-people-delivering-the-games/the-olympic-delivery-authority/index.php

Reageer op dit artikel