nieuws

Almere geen stad?

Geen categorie

Door de lezers van Volkskrantreizen.nl is Almere uitgeroepen tot de lelijkste plek van Nederland. Almere liet Nieuwegein, Den Helder , Heerlen en Eindhoven achter zich.

Lelijke plekken worden dus vooral in verband gebracht met gemeentes die nieuw zijn opgebouwd en vooral stedelijkheid missen. Getuige de reacties is lelijkheid synoniem met saaiheid: er gebeurt niks, het is er leeg en zonder charme. Verkeerde stedenbouwkundige keuzes en overambitieuze politici worden vaak aangewezen als boosdoeners. Als lelijkste plek buiten Nederland kwam Charleroi als winnaar uit de bus. Luik, eveneens in België, belandde op een tweede plaats. De Noord-Russische mijnstad Nikel werd derde, gevolgd door de collega-mijnsteden Katowice (Polen) en Copsa Mica (Roemenië). 

www.volkskrantreizen.nl

Reageer op dit artikel