nieuws

Verticaal wonen op Steigereiland

Geen categorie

Op Steigereiland is onlangs een woonhuis opgeleverd voor een gezin met twee kinderen, dat voordien in Oegstgeest woonde

Verticaal wonen op Steigereiland

Het huis maakt deel uit van een rij welstandsvrije zelfbouwkavels, die de laatste twee jaar in hoog tempo worden bebouwd. Architect van dit woonhuis is Paul Diederen van bureau diederendirrix uit Eindhoven. In een straatwand met overwegend architectonisch ‘spektakel’ koos hij voor een helder en rustig gevelontwerp. Opvallend is het kavelbrede kozijnvlak op de eerste verdieping, waarachter de vier meter hoge woonkamer ligt. Daaronder ligt de keuken en eetkamer, daarboven beide slaapverdiepingen en het dakterras met sauna. Dankzij de verrassende doorkijkjes, de trappen en de doorlopende boekenkast zijn deze activiteiten ruimtelijk met elkaar verbonden.

www.diederendirrix.nl

Reageer op dit artikel