nieuws

Start architectenselectie nieuwe Centrale Bibliotheek Utrecht

Geen categorie

De openbare inschrijving voor de architectenselectie van een nieuw multifunctioneel gebouw op het Smakkelaarsveld in Utrecht is gestart.

Naast de Centrale Bibliotheek, die nu aan de Oudegracht zit, krijgen ook andere culturele organisaties een plek in dit gebouw. Hierover vinden gesprekken plaats met onder andere het nieuwe filmhuis Artplex en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ook komen er woningen en parkeerplaatsen in het gebouw, dat eind 2012 klaar moet zijn.

De toekomstige bibliotheek moet, net zoals het nieuwe Muziekpaleis, een herkenningspunt worden in het Stationsgebied. Daarvoor is volgens de gemeente Utrecht een tot de verbeelding sprekend gebouw nodig. Inwoners krijgen in een vroeg stadium de gelegenheid hun mening te geven over het nieuwe gebouw. Naar verwachting neemt de gemeenteraad na de zomer van 2008 een besluit over het programma voor de nieuwbouw. Dan is ook duidelijk welke architect het gebouw gaat ontwerpen.

Tot 10 maart kunnen architecten zich inschrijven. Op www.aanbestedingskalender.nl staat alle informatie. Een jury kiest eind maart uit alle inzendingen vijf tot maximaal zeven architectenbureaus. De voorzitter van de jury is Bob van Reeth.

Reageer op dit artikel