nieuws

Poorten van Delft

Geen categorie

Stichting Delft Design en Techniek Ontmoetings Punt (TOP) starten op 7 februari de manifestatie ´Poorten van Delft´ met een feestelijke kick-off in de Delftse binnenstad

Een jaar lang zal Delft in het teken staan van stedebouw en architectonisch ontwerp. In de verschillende ´Poorten´ die Delft rijk is, zullen allerlei relevante activiteiten worden georganiseerd. 

Een belangrijk onderdeel van deze manifestatie is de ideeënwedstrijd rondom de ingangen van de stad. De opgave is om een kunstwerk te ontwerpen voor bij een nieuwe ingang of poort naar de stad, dat een typisch kenmerk van Delft moet voorstellen. Het kan een project zijn of een nieuwe strategie, een pleintje of een lichtshow, een gedicht of een sculptuur dat bijdraagt aan de herkenbaarheid en de uitstraling van de stad. 

De eerste fase van de ideeënwedstrijd bestaat uit de bekendmaking van de genomineerden. Deze krijgen in de tweede fase van de wedstrijd een projectprijsvraag. De genomineerden ontvangen elk 1000 euro excl. BTW met de door de uitschrijver te vergoeden BTW.   In een tentoonstelling in het Techniek Ontmoetings Punt, zullen alle inzendingen te zien zijn. 

De uiterste inleverdatum voor de eerste fase is 14 maart 2008 vóór 14.00 uur; de bekendmaking van de genomineerden is tijdens de Kick-off manifestatie ‘Poorten van Delft’ op 10 april 2008. De organisatoren stellen zich tot doel om het winnende ontwerp gerealiseerd te krijgen. 

Inzending sturen naar: Hulshof Architecten, Wateringsevest 38, 2611 AW Delft

(of 6e verdieping Gebouw Bacinol – vanaf 9 uur geopend)

Deze prijsvraag is tot stand gekomen door Stichting Delft Design/TOP in samenwerking met VNO-NCW/Delft.

Reageer op dit artikel