nieuws

Ontwerp op maat

Geen categorie

Van de vijf architecten die een ontwerp uitwerkten voor het Centrum voor Woord , Beeld en Geluid is het ontwerp van Claus en Kaan Architecten gekozen. Het ontwerp past volgens de jury het best binnen de gestelde criteria. Het ontwerp bestaat uit een aantal verschillende gebouwen, die de juiste schaal, bouwhoogte en massa hebben. De kleinschaligheid die hierdoor ontstaat, past bij de structuur van Alkmaar.

Wethouder Hans Meijer is blij met de keuze van de jury. “Het ontwerp van dit gebouw past in de omgeving en toont zichtbaar wat er binnen gebeurt, dankzij glazen gevels. Het is een stevige bouwsteen voor de Alkmaarse cultuur.” Architect Jaap Gräber van Claus en Kaan Architecten zegt over het ontwerp: “De functies worden gecreëerd om de openbare ruimte heen, een vernieuwend gebouw waarbij kwaliteit met name zichtbaar wordt in mooie afwerking.” 

De gemeente is voornemens de opdracht te gunnen voor het definitief ontwerp. Deze voorlopige gunning is het gevolg van een raadsbesluit van februari vorig jaar. Toen gaf de gemeenteraad opdracht voor een voorbereidend onderzoek en het maken van een voorlopig ontwerp voor een Centrum voor Woord, Beeld en Geluid. Na de zomervakantie van dit jaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de voortzetting van het project. 

www.alkmaar.nl/woordbeeldgeluid

Reageer op dit artikel