nieuws

Monumentenadviseur Rijksbouwmeester benoemd

Geen categorie

Met de komst van architectuurhistoricus Johan de Haan in januari 2008 is het team van monumentenadviseurs van de Rijksbouwmeester weer op sterkte.

Monumentenadviseur Rijksbouwmeester benoemd

Johan de Haan (1975) is architectuurhistoricus en per 1 januari 2008 werkzaam als senior adviseur monumenten bij het Atelier Rijksbouwmeester. Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen deed hij van 1999 tot 2004 promotieonderzoek naar Groninger interieurs in de zeventiende en achttiende eeuw. Van 2004 tot eind 2007 was De Haan werkzaam als adviseur monumenten van Het Oversticht te Zwolle en gaf hij colleges architectuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij was daarnaast onder meer lid van het Grote Marktberaad in Groningen, de monumentencommissie van de gemeente Deventer en is tot op heden actief als bestuurslid van de Noordelijke Meubelstichting en van de Stichting Historische Behangsels en Wandafwerkingen. 

Het team monumentenadviseurs van atelier Rijksbouwmeester bestaat nu uit: Corjan van der Peet, adviseur monumenten Bert van Bommel, adviseur monumenten Johan de Haan, adviseur monumenten Zynat Sahebali, assistente adviseurs monumenten.

www.rijksbouwmeester.nl

Reageer op dit artikel