nieuws

Een behaaglijk vreemd evenement

Geen categorie

In het NAi wordt aanstaande zaterdag tijdens de Rotterdamse Museumnacht het evenement ‘Happening’ geopend. Voor dit tien weken durende doorlopende programma ontwikkelde Wiel Arets Architects een installatie met de naam ‘Behaaglijk Vreemd’. De installatie brengt architectuur en het leven in de stad dat de architectuur bestaansgrond geeft, bij elkaar.

Een behaaglijk vreemd evenement

Overdag tijdens museumopeningstijden, kan het publiek de installatie bezoeken. In de avond wordt het een podium voor allerlei vormen van cultuur die voor het stadsleven zo bepalend zijn. 

Arets: “Geïnspireerd door dogma, gaat dit project over imperfecte precisie en de ontmoeting. Schoonheid is niet aan de orde; deze installatie kan zoveel verhalen in zich opnemen als je maar wilt. De binnen- en buitenoppervlaktes van de huid van deze architecturale uitvinding raken elkaar nooit; ze blijven altijd apart en hebben hun eigen karakter. Er zijn geen ramen, want die zitten altijd op de verkeerde plaats omdat elk programma een eigen interieurontwerp vereist. ‘Behaaglijk Vreemd’ is een klein project dat uitdaagt met een provocatie die de waarnemer kan voelen. (…) Een project waarin de bezoeker, die altijd in beheerste beweging is, verzet zal voelen tegen gemakkelijk comfort, gemakkelijke luxe, gemakkelijk geluk.” 

Van het restmateriaal van de door Wiel Arets Architects ontworpen installatie maakte het jonge Rotterdamse architectenbureau 2012 Architecten een bar, die open zal zijn tijdens de happenings die plaatsvinden in de avonduren, en geëxploiteerd wordt door café brasserie Dudok.

Happening duurt tot en met zondag 4 mei 2008. Het volledige en recente programma is te vinden op happening.nai.nl 

Reageer op dit artikel