nieuws

Deursystemen in De Zoeksnoek

Geen categorie

Als eerste zijn de deuren van binnendeurfabrikant Berkvens opgenomen in De Zoeksnoek. Hiermee wordt het maken van foutloze besteksteksten van standaard en complexe deuren, zoals brandwerende deuren, mogelijk gemaakt.

Deuren en kozijnen zijn de laatste jaren steeds ingewikkelder geworden. Als gevolg van nieuwe normen en wijzigingen in het Bouwbesluit – met name op het gebied van brandwerendheid – heeft de deurenindustrie aanpassingen moeten doen in deurconstructies. Constructies die in het verleden wél voldeden, voldoen tegenwoordig niet meer. Deuren en kozijnen zijn hightech producten geworden. Daarnaast zijn ook nog eens het aantal deurspecificaties toegenomen. 

De toename van producten die ‘verkeerd’ worden omschreven in bestekken, deed Berkvens besluiten een tool te ontwikkelen. Want als het in het bestek al niet juist is omschreven, dan ondervinden alle disciplines ná de besteksfase hier hinder van. Ruim 2 jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van deze tool, aldus Rob Duisters, product manager van Berkvens. Naast de deuren in de Deurkozijnwijzer zullen in vervolgmodules ook de kozijnen en schuifdeursystemen van Berkvens worden opgenomen.

www.berkvens.nl 

Reageer op dit artikel