nieuws

Denktank voor steden van start

Geen categorie

Een nieuwe denktank die steden moet adviseren bij de aanpak van maatschappelijke problemen, is maandag met zijn werkzaamheden begonnen. Het College voor Stedelijke Innovatie (CSI) staat onder leidng van Wim Hafkamp, wetenschappelijk directeur Nicis Institute en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het CSI zegt de vernieuwing in het stedelijk beleid te stimuleren met onconventionele, beknopte adviezen, circa tien per jaar. De adviezen hebben een wetenschappelijke onderbouwing, maar bieden bestuurders tegelijk concrete en praktische oplossingen. 

De adviezen hebben betrekking op economische en sociale vraagstukken, zoals het gebrek aan dynamiek op de stedelijke woningmarkt, de haperende aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt en de culturele spanningen in veel buurten. Het eerste advies wordt in de zomer verwacht. 

Reageer op dit artikel