nieuws

BNA richt Academie op

Geen categorie

In september 2008 gaat de BNA Academie van start. Op deze academie kunnen architectenbureaus terecht voor bij- en nascholing.

Het cursusaanbod van de BNA Academie speelt in op de actuele bouwopgaven als duurzaambouwen, nieuwe bouwprocesvormen en hergebruik van gebouwen. Daarbij worden steeds aspecten behandeld als: ontwerpvisie, wet- en regelgeving, techniek, projectmanagement, ondernemerschap en markttrends. Het programma-aanbod van de Academie ondersteunt verder de verschillende fasen in de ontwikkeling van een architectenbureau, van de start van een bureau tot de bedrijfsoverdracht.

BNA-leden kunnen zo aan de verplichte eis van dertig uur permanente beroepsontwikkeling die de Bond hun oplegt, voldoen. 

De BNA loopt met de oprichting van de eigen academie vooruit op de wettelijke bij- en nascholingsverplichting voor architecten, waarover binnenkort wordt gestemd in de Tweede Kamer. De vereisten komen overeen met de gebruikelijke verplichting voor beoefenaars van andere vrije beroepen. De komende maanden werkt de BNA samen met verschillende gerenommeerde partijen aan de voorbereiding van het uitgebreide cursusprogramma.

www.bna.nl

Reageer op dit artikel