nieuws

VMRG haalt Europese gevelbouw naar Nederland

Geen categorie

De VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche) te Nieuwegein verzorgt vanaf 1 januari 2008 het secretariaat van de FAECF (Fédération des Association Européennes de Constructeurs de Fenêtres et de Façades). Dit is de overkoepelende organisatie van Europese brancheverenigingen voor de metalen gevelbouw. Bert Lieverse, directeur van de VMRG, is benoemd tot General Secretary.

De FAECF ontplooit haar activiteiten binnen Europa en wereldwijd. De thema’s van de FAECF en van de aangesloten organisaties zijn grensoverschrijdend. Doel is om de positie van de Europese gevelbouwindustrie te versterken en uit te breiden. Actuele thema’s zijn energie, veiligheid, besturing van internationale productieketens, CE-markering en kwaliteitsbeheersing op Europese schaal, duurzaamheid en recycling. De FAECF werkt niet vanuit een reagerende houding in de richting van Europese beleidsmakers op politiek niveau, maar treedt proactief en sturend op. De belangenbehartiging verschuift vanuit Nederland naar Europa en VMRG omarmt de FAECF dan ook als Europese gevelorganisatie.

www.vmrg.nl

Reageer op dit artikel