nieuws

Sereen interieur voor smartshop

Geen categorie

Maurice Mentjens ontwierp voor de smartshop- en platenzaakketen Sirius in Praag een modern interieur in een achttiende-eeuws pand achter het Nationaal Theater.

Sereen interieur voor smartshop

Net als bij de eerste winkelinterieurs die Mentjens in 1995 en ’96 voor de Sirius-filialen in Maastricht, Roermond en Eindhoven ontwierp, is alchemie ook hier als uitgangspunt genomen. In Maastricht is de winkel vormgegeven als een laboratorium, in Roermond is het spirituele aspect verbeeld en in Eindhoven liet Mentjens zich inspireren door de Opus Magnum, het bereiden van de Steen der Wijzen, vormgeven. 

In Praag is het interieur volledig in wit uitgevoerd, met een balie die dankzij een speciale lak van zwart naar goud verandert naar gelang het standpunt.  

Onder glazen stolpen is het assortiment uitgestald, de vierkante nissen achter de balie worden gebruikt als opslagruimte voor platen en tegelijkertijd als displaywand voor nieuwe releases. In de aangrenzende ruimte staan drie grote platenbakken parallel aan elkaar opgesteld, die door er een glasplaat op te leggen een vitrine voor DJ-benodigdheden kan worden. 

Boven de DJ-tafel hangt een grote cirkel met in het midden een punt. In de spiegel erachter is een grote ring uitgespaard met daar achter tl-armaturen die voor het lichtschijnsel zorgen.

Beide ruimtes worden verlicht door een grote metalen balk, met daarin drie kleuren tl-licht (rood, groen, en blauw) waar duizenden kleuren mee kunnen worden gemaakt, maar die, als ze tegelijkertijd branden, wit licht uitstralen. Op de wanden en het plafond met tongewelf wordt binnenkort een raster van metalen schijven aangebracht, waarop magneten kunnen worden bevestigd die platen , cd’s en t-shirt’s vasthouden. 

www.mauricementjens.com

Reageer op dit artikel