nieuws

Samenwerkingsovereenkomst Goese Schans

Geen categorie

Gemeente Goes, RWS, Proper-Stok Groep en Van Garderen en Dekker hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van het voormalige havengebied in Goes. Dit gebied dat aanvankelijk de werktitel ‘Waterstad’ had, heeft de naam ‘Goese Schans’ gekregen.

De vier partijen zullen het havengebied in ruim acht jaar tijd omvormen tot een waterrijke woonwijk. Goese Schans ligt tussen de historische stadshaven, de wijken Goese Polder en Goese Meer en heeft via het kanaal een directe verbinding met de Oosterschelde. In Goese Schans komen ongeveer tweeduizend woningen, huur en koop, alsmede diverse voorzieningen. Stedenbouwkundig bureau West 8 inde persoon van Adriaan Geuze voert de supervisie van de transformatie. 

Momenteel zijn alle betrokken partijen nog intensief bezig met het vormgeven van het concrete woningaanbod. Het aanbod zal in ieder geval variëren van vrijstaande woningen en herenhuizen tot appartementen. De start verkoop voor de eerste fase staat gepland voor medio 2008. In2009 gaat naar verwachting de eerste paal de grond in. 

Medio februari opent het projectkantoor Goese Schans aan het Geldeloozepad zijn deuren. De vier partijen hebben een grondexploitatiemaatschappij opgericht, waarvan Arie Reinbergen directeur is.

Reageer op dit artikel