nieuws

Royal Haskoning ontwerpt hotel in Dubai

Geen categorie

Royal Haskoning heeft voor de derde maal een internationale ontwerpprijsvraag gewonnen in Dubai.

Royal Haskoning ontwerpt hotel in Dubai

Great Wheel Corporation, iniatiefnemer van de prijsvraag, nodigde internationale ontwerpers uit een conceptmasterplan te maken voor een hotel. Het winnende ontwerp van Royal Haskoning bestaat uit een wiel van 180 meter hoog met daarin 24 capsules met elk 16 kamers, zwembaden of andere toepassingen. Daarbij kan het wiel ook daadwerkelijk ronddraaien. In zes uur tijd maakt het volledige hotel een omwenteling. 

In tegenstelling tot andere ‘Wheel of Eyes’, zoals de London Eye of het Beijing Great Wheel, zijn in ‘het wiel’ in Dubai geen spaken te zien. De beide ringen van het hotel draaien parallel aan elkaar. De buitenste ring met daarin 36 zogenaamde zichtkamers, draait in 30 minuten rond. De binnenste ring draait in 6 uur rond. In deze vibratie-vrije ring bevinden zich de hotelkamers, zwembad en andere hotelfaciliteiten. 

Het ontwerpteam van Royal Haskoning bestond uit de architecten Syb van Breda, Jorge Moura, Shu-Yan Tang, Alessandro de Santis, en constructeurs Jan Vamberski, Jan Font Freide en Dennis Snijders. 

Niet alleen in Dubai is Royal Haskoning ingeschakeld, ook in het Russische Vladivostok gaat het bureau samen met dochter VHP aan de slag. Eind december stemde president Poetin in met het masterplan voor de Asian Pacific Economic Conference 2012 (APEC). Het plan betreft grootschalige gebiedsontwikkeling voor de stad Vladivostok. 

Stedebouwkundige plannen voor Russkii-Island en het ontwerp van de conferentiegebouwen voor de APEC 2012 vormen een belangrijk onderdeel van het plan. Evenals de opwaardering van de wegen en het vliegveld en een 1,3 km lange brug ten zuiden van Vladivostok die het Russkii-Island verbindt met het vasteland. 
President Poetin heeft aangekondigd dat in 2012 de APEC plaats vindt in Vladivostok. Tijdens deze jaarlijkse top ontmoeten regeringsleiders van 21 landen en hun handelsdelegaties elkaar. Dit grootschalige project biedt de regering de gelegenheid de infrastructuur van Vladivostok drastisch te verbeteren. 

Royal Haskoning hoopt als onderdeel van het internationale consortium begin 2008 te starten met de uitvoering van het project. Royal Haskoning werkt samen met Perkins Eastman (US) en NGI (RUS). 

Reageer op dit artikel