nieuws

Nieuwe juryvoorzitter Kunst+Techniek-prijs

Geen categorie

Andrée van de Kerckhove is de nieuwe juryvoorzitter van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek. Zij volgt daarmee prof. dr. Petran Kockelkoren op, die sinds 2002 deze functie vervulde.

Van de Kerckhove werkt op zelfstandige basis als tentoonstellingsmaker en onderzoeker. Daarnaast is ze als theoriedocent verbonden aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Na haar studie Vrije Kunsten en Restauratie aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent, was zij onder meer werkzaam bij het Museum voor Hedendaagse Kunst in Gent, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2002 ingesteld ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Witteveen+Bos. Met deze prijs wil het bedrijf haar waardering tonen voor de creativiteit, die zowel in het werk van de kunstenaar als in het werk van de ingenieur een grote rol speelt en die noodzakelijk is om vernieuwing tot stand te brengen. De overige juryleden zijn Cornel Bierens en Mirjam Kuitenbrouwer.

www.witteveenbos.nl 

Reageer op dit artikel