nieuws

Muzikaal gebouw voor Ljubljana, Slovenië

Geen categorie

Neutelings Riedijk Architecten heeft vandaag het contract getekend voor het ontwerp van het nieuwe Opera- en Concertgebouwcomplex van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.

Muzikaal gebouw voor Ljubljana, Slovenië

Het nieuwe Opera en Concertgebouw met 1800 zitplaatsen is onderdeel van een gebouwencomplex van 75 meter hoogte in het centrum van Ljubljana. Het 85.000 m2 grote complex bevat verder kantoren, appartementen, winkelruimte en feestzalen. Onder het complex komt een ondergrondse parking van 1100 plaatsen. Met de bouw is een investering van circa 180 miljoen euro gemoeid.
 
Neutelings Riedijk Architecten was de winnaar van de internationale prijsvraag voor dit complex in 2004. Het ontwerp is inmiddels goedgekeurd door de opdrachtgever en de Stad Ljubljana. Start bouw wordt verwacht in 2009 en de opening in 2012.

www.neutelings-riedijk.com

Reageer op dit artikel