nieuws

Fusie Ymere en Woonmaatschappij

Geen categorie

Per 1 januari is de fusie tussen Ymere en Woonmaatschappij een feit. De corporatie gaat verder onder de naam Ymere. In de noordelijke randstad heeft Ymere ruim 78.000 wooneenheden, zeven locale vestigingen in Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Almere en een eigen ontwikkelingsbedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

De fusie maakt een flinke verbeterslag mogelijk in dertien wijken in Almere, Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer. Extra investeringen moeten zorgen voor een verbetering van de woonkwaliteit, sociale kwaliteit, voorzieningen, groen en veiligheid. De keuze van deze wijken sluit aan bij de door het kabinet en de minister van Wonen Wijken en Integratie aangewezen veertig prioriteitswijken. 

De gemeentebesturen van Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp en Almere, de locale huurdersorganisaties en het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting zijn in een vroeg stadium betrokken bij de totstandkoming van de fusie. NMA heeft een verklaring van geen bezwaar afgegeven en de fusie is goedgekeurd door Minister Vogelaar van Wonen Wijken en Integratie.

De Raad van Bestuur bestaat uit Lex Pouw, voorzitter, Roel Steenbeek, vice-voorzitter, Pieter de Jong,   beheer, Ber Bosveld, waardesturing, financiën en ondersteuning en Stefan Schuwer, ontwikkeling. De voorzitter van de Raad van Commissarissen is Lex van Mook.

www.ymere.nl

 

Reageer op dit artikel