nieuws

Architectuurprijs Breda naar Grosfeld van der Velde

Geen categorie

Bij het toekennen van de Architectuurprijs Breda 2007/2008 heeft architectenbureau Grosfeld van der Velde zowel de eerste als de derde prijs in de wacht gesleept. Het bureau won de eerste prijs met het bedrijfsgebouw Winters en de derde prijs voor het kantoor van Aartsenfruit.

Architectuurprijs Breda naar Grosfeld van der Velde

De jury prees het winnende project om zijn eenvoud, subtiliteit en fijnzinnigheid. Volgens de jury vormen het kantoor- en bedrijfsdeel door het materiaalgebruik een geheel. Ook noemt de jury het bouwwerk vanwege de ligging naast het spoor een mooie entree voor Breda. 

Het andere winnende project van Grosfeld, het kantoor van Aartsenfruit, is een moderne uitbreiding van een monumentale boerderij. Het ontwerp werd door de jury geroemd om zijn prachtige synthese tussen oud en nieuw. 

De tweede prijs is toegekend aan architectenbureau Rothuizen van Doorn ’t Hooft met het project Lunet B. De opdracht was om een oude ruïne voor Breda te behouden en dat is volgens de jury op ‘een prachtige manier’ gebeurd. In het kantoorpand zijn de resten van het oude fort opgenomen. 

In de Architect van april 2006 is een artikel opgenomen over het kantoor van Aarstenfruit.
In de Architect Detail van juni 2005 staat een projectbespreking over bedrijfsgebouw Winters. 

Reageer op dit artikel